APK VERLOPEN

Voorkom dat u te laat bent met uw APK keuring. Vakgarage helpt u herinneren aan de APK vervaldatum. Bij Vakgarage kunt u heel eenvoudig een automatische herinnering instellen voor de APK keuring van uw auto. Ga naar het blokje ‘APK reminder’ en zet de reminder voor de APK check aan. Zo bent u altijd op tijd en voorkomt u onnodige boetes.

APK VERVALDATUM

Vermoedt u dat het tijd is voor de jaarlijkse APK controle, maar weet u niet meer precies wanneer de vervaldatum is? Ga naar het RDW register om eenvoudig te achterhalen wanneer uw auto aan een nieuwe APK check toe is. Als u uw kenteken in het blokje ‘alles over uw auto’ invoert, ziet u alle belangrijke informatie over uw auto, waaronder de datum waarop uw APK verloopt. Ook kunt u hier een automatische APK herinnering instellen, zodat u nooit te laat bent met uw jaarlijkse autokeuring. 

Waarom is het belangrijk om tijdig uw apk uit te voeren?

Bij Vakgarage Automeer willen we benadrukken hoe belangrijk het is om tijdig uw APK keuring uit te voeren. Belangrijk om te begrijpen is dat de APK keuring niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook essentieel voor uw veiligheid en staat van uw auto.

Wettelijke verplichting: Het uitvoeren van een APK keuring is verplicht voor alle voertuigen die op de openbare weg rijden. Het niet nakomen van deze verplichting kan resulteren in boetes en kan uw verzekeringsdekking in gevaar brengen. Door uw APK keuring tijdig uit te voeren, voorkomt u deze problemen.

Veiligheid eerst: Een APK keuring is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat uw auto aan bepaalde veiligheids- en milieunormen voldoet. Tijdens de keuring worden de belangrijkste onderdelen van uw auto gecontroleerd, zoals remmen, banden, verlichting en ophanging. Het tijdig achterhalen en repareren van eventuele gebreken kan ongelukken en pech onderweg voorkomen.

Milieu: Een APK keuring controleert ook de milieuprestaties van uw auto, met name de uitstoot van schadelijke stoffen. Een goed onderhouden auto stoot minder vervuilende stoffen uit, wat bijdraagt aan een schonere omgeving en kan mogelijk zelfs leiden tot lagere brandstofkosten.

Levensduur auto: Door jaarlijks uw APK keuring uit te voeren en eventuele gebreken tijdig te herstellen, verlengt u de levensduur van uw auto. Kleine problemen kunnen zich namelijk snel ontwikkelen tot grote en kostbare reparaties wanneer deze niet tijdig worden aangepakt.